Aktualno
Petek, 22 November

Revizija standarda

  • PDF

V zadnjih letih se opaža velika težnja po izboljšanju varnosti, predvsem se velika skrb namenja zagotavljanju varnosti na otroških igriščih in igralih. Problematike zagotavljanja varnosti se ne zavedajo le proizvajalci igral in projektanti igrišč, ampak tudi uporabniki – otroci, mladostniki ter predvsem njihovi skrbniki.

Več ...

Sprememba Pravilnika o normativih in minimalnih tehničnih pogojih za prostor in opremo vrtca

  • PDF

Na podlagi 8.a člena kateri je opisoval nejasnosti vezane na kompetence izvajalcev usposabljanj in zunanje preglednike je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport z novelo omenjenega člena (Ur. list RS, št 74/2017) le-te odpravilo.

Več ...

Odgovornosti lastnikov igrišč in strokovna usposobljenost preglednikov

  • PDF

Ker zadnje čase prejemam vse več vprašanj lastnikov igrišč, kako je z njihovimi odgovornostmi in kako izbrati ponudnika pregleda, ki je ustrezno usposobljen, sem se odločila, za splošno dobro in v izogib morebitnim nepotrebnim stroškom, zapisati nekaj na to temo.

Več ...

Pred sezono preglejte svoje igrišče

  • PDF

Zima sicer še ni rekla svoje zadnje besede, a mi smo z mislim že v novi sezoni igranja na zunanjih otroških igralih. Vsekakor je pomembno, da bodo vaša igrala brezhibna in bodo tako omogočala otrokom varno in kreativno igro.

Več ...

Ne recite otroku, da je neroden

  • PDF

Otrokov gibalni razvoj se prične že v predporodni dobi, kasneje pa se stalno izpopolnjuje in na ta način posameznik napreduje. Človekov razvoj je izrazit predvsem v prvih treh letih življenja, saj doseže ključno gibalno zmožnost človeške vrste – pokončno hojo.

Več ...

Usposabljanja za preglednika lastnih otroških igrišč

  • PDF

Novo šolsko leto se hitro bliža in poleg šolskih vrat se bodo odprla tudi vrata šolskih otroških igrišč. Vsekakor je v tem trenutku pomembno, da so igrala pred uporabo pregledana in primerna za uporabo.

Več ...

Pomagajte nam opraviti analizo pogostosti vandalizma na naših igriščih!

  • PDF

Vandalizem tudi na vašem igrišču? Fotografirajte in nam pošljite!

Več ...

Vandalizem na otroških igriščih

  • PDF

Cyprus Organization For Standardization (CYS) je organ za standardizacijo na Cipru, ki je član Evropske organizacije za standardizacijo (CEN).

Več ...

Peticija: Naredimo otroška igrišča varna

  • PDF

Prosti čas je tisti del dneva, ko ga izkoristimo za stvari, ki jih radi počnemo, nas izpopolnjujejo, nam vlivajo novih moči in energijo.

Več ...

Poučevanje otrok o varnosti na igrišču

  • PDF

Varna igrala in nadzor odraslih sta zelo pomembna, ampak to je samo polovica uspeha: otroci morajo vedeti, kako se varno in odgovorno obnašati na igrišču.

Več ...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL