Aktualno
Torek, 15 Oktober

Reciklaža javnih igrišč

  • PDF

Danes se je s povabilom vsem slovenskim županom in županjam, uradno začela reciklaža javnih igrišč Slovenije.

Več ...

V Kanadi težijo k poenotenju standardov za igrala

  • PDF

V Kanadi se na igriščih vsako leto poškoduje več kot 28.000 otrok, stopnja hospitaliziranih otrok pa je med leti 2007 in 2012 porasla za 8 %.

Več ...

Novi termini usposabljanj za preglednika lastnih otroških igrišč

  • PDF

Otroci so zelo razposajeni in nehote se lahko med igro hitro pripeti nezgoda. V najboljšem primeru gre samo za prasko ali odrgnino, lahko pa pride tudi do zvinov, zlomov ter drugih poškodb.

Več ...

Avstralija bo prevzela evropski standard EN 1176

  • PDF

S 24.04.2014 je Avstralija prevzela zahteve evropskega standarda EN 1176:2008, deli 1 do 6. Nova Zelandija se temu koraku Avstralije v tem trenutku ni pridružila.

Več ...

Zagotavljanje varnosti na otroških igriščih: Strokovna delavnica

  • PDF

V okviru povečevanja osveščenosti na področju varnosti igre na zunanjih in notranjih igralih vabimo vas na strokovno delavnico »Zagotavljanje varnosti na otroških igriščih«.

Več ...

Članek v Novem tedniku, št.51, 29.6.2012

Medtem, ko se je generacija današnjih staršev v otroštvu igrala z zarjavelimi žeblji v lesu in z doma izdelanimi puškami se sprašujemo čemu služijo novodobni normativi za zagotavljanje varnosti na otroških igriščih. Tudi otroških avtosedežev ta generacija ni poznala. Niti ne zračnih blazin v avtu.

Več ...

Članek v reviji Moj otrok&vrtec

  • PDF

V majski številki revije Moj otrok&vrtec je objavljen kot osrednja tema "v vrtcu" moj članek o Varni igri na zunanjih otroških igralih.

Več ...

Katere so očitne nepravilnosti otroških igral?

  • PDF

Tržni inšpektorat RS je v letu 2011 izvedel pregledov ustreznosti otroških zunanjih igral v gostinskih obratih, turističnih kmetijah, turističnih kampih, trgovskih centrih, bencinskih črpalkah, zdraviliščih in drugih sorodnih poslovnih dejavnostih.

Več ...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL