Aktualno Novi termini usposabljanj za preglednika lastnih otroških igrišč
Sreda, 26 Februar

Novi termini usposabljanj za preglednika lastnih otroških igrišč

  • PDF

Otroci so zelo razposajeni in nehote se lahko med igro hitro pripeti nezgoda. V najboljšem primeru gre samo za prasko ali odrgnino, lahko pa pride tudi do zvinov, zlomov ter drugih poškodb.

Strokovnjaki so leta in leta raziskovali področje varnosti na otroških igralih in tako pripravili okvir za mednarodni standard EN 1176. V letu 2008 je omenjeni standard doživel revizijo, ki še povečuje zahteve po večji varnosti otrok pri igri na zunanjih igralih in igriščih na območju celotne Evrope. Standard je obvezen za vse proizvajalce zunanje igralne opreme.

Usposabljanje, ki ga pripravljamo, je namenjeno strokovnim delavcem v vzgojno-izobraževalnih ustanov, bodočim skrbnikom zunanjih igral, vzdrževalcem, hišnikom ter vsem ostalim, ki imajo v lasti otroško igrišče.

Na usposabljanju se boste seznanili z glavnimi splošnimi in specifičnimi varnostnimi zahtevami za igrala in podlage ter se poglobili v temo, kako nastane in ostane igrišče varno. Pridobljeno praktično znanje pa vam bo omogočilo, da boste ob pregledu lastnega igrišča prepoznali glavne nevarnosti in s pravilnimi ukrepi bistveno izboljšali varnost vašega igrišča ter uredili potrebno obvezno dokumentacijo in zapise, s katerimi boste lahko dokazovali vaš nadzor nad igrali.

Z uspešno opravljenim usposabljanjem si pridobite naziv »usposobljeni preglednik za ugotavljanje varnosti na lastnih otroških igriščih«.

Termine ter ceno usposabljanja si oglejte tukaj.